Acces: pe drumul dinpre Arad catre Sibiu, inainte de Sibiu cu 15 km se face stanga; pe drumul dinspre Bucuresti, dupa ce se trece de Sibiu, la 15 km la dreapta.
Amplasament geografic:
Statiunea Ocna Sibiului, denumita si litoralul Ardealului, este situata la o altitudine de 400 m fata de nivelul marii în partea nord-vestica a Depresiunii Sibiului, la 15 km de municipiului Sibiu.
Procesul de transformare a minelor în ochiuri de apa sarata a fost continuu. Minele au fost abandonate rând pe rând, în ciuda eforturilor sustinute ale minerilor, apa de ploaie si panza freatica avand castig de cauza în final. În timp, sub influenta factorilor climaterici, prabusirea peretilor devenea un fapt iminent, salinele transformându-se în lacurile de astazi.
Elementul hidrologic este bogat reprezentat prin salba de lacuri ce insumeaza o suprafata hidrologica de 35.700 metri patrati si un volum de 265.700 metri cubi. Salinitatea creste de la luciul apei înspre fundul lacului, cota maxima (320 g/l) fiind atinsa la contactul cu masivul de sare.
Cristalul de sare, atât de banal din anumite privinte (forma, culoare, formula chimica, etc.), uimeste, în continuare, pe langa efectul organoleptic specific prin proprietatile curative pe care le poseda.
Factorii terapeutici naturali: apele sarate de mare concentratie ale lacurilor, apa minerala a izvorului Horea, namolul sapropelic, topoclimatul sedativ relaxant cu efecte tonifiante asupra organismului uman
Indicatii terapeutice:
-Afectiuni reumatice
-Afectiuni inflamatorii subacute si cronice ale anexelor
-Sterilitatea
-Boli ale aparatului locomotor
Proceduri:
-bai, masaj subacvatic, bai partiale cu vartej pentru membrele superioare si inferioare.
-tratamente cu namol si parafina si termo terapie contrastanta (sauna)
-se efectueaza pulverizatii collective
-servicii de masaj uscat si elongatii cervicale si lombare
-proceduri cu curenti de joasa, medie si inalta frecventa
-se trateaza afectiuni inflamatorii subacute si cronice ale anexelor si sterilitatea
-cultura fizica medicala pe aparatura moderna
-azi pentru întregul corp sau tratamente partiale cu ape cloruro-sodice hiperconcentrate
Contraindicatii: hipertensiune arteriala, TBC, poliartrita, accidente vasculare hemoragice, afectiuni renale si hepatice
Clima:
Clima este temperat continentala, cu particularitati în prevenirea si tratarea unor boli. |